Václav Jílek, herec, nar. 27. 3. 1981 v Praze


V dětství navštěvoval Dismanův rozhlasový dětský soubor. Po dokončení gymnázia byl přijat na DAMU na katedru činoherního herectví, a v rámci studia dostal Cenu Jiřího Adamíry za výrazné tvůrčí úspěchy. DAMU dokončil v roce 2006, absolvoval rolí Jakuba v Kunderově hře Jakub a jeho pán.

První angažmá dostal v Divadle F.X.Šaldy v Liberci. Srdeční záležitostí je spolupráce s originálním pohybovým divadlem Veselé Skoky-inscenace Na hlavu!,Ve stanici nelze, Baby box a Havran. Hraje v Divadle StudioDVA- Kutloch, Smolíkovi, Hello, Dolly! a Poprask na laguně. Nyní je v angažmá v Divadle na Vinohradech.

Účinkoval v televizních pohádkách Trampoty vodníka Jakoubka a Micimutr, či v seriálech Dobrá čtvrť, Kriminálka Anděl, Ach, ty vraždy! V cyklu televizních filmů Ach, ty vraždy! ztvárnil roli Kamila seriálového vnuka Jiřiny Bohdalové alias Květy Kalendové.

Vidět jsme ho mohli ve filmech Muži v naději, Láska je láska, Donšajni. Ve filmu Muži v naději hrál roli mladého Rudolfa (mladého Bolka Polívku).

jilek


Herecká filmografie:

2016 Miluji tě modře
  Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
  Donšajni
  Šikmá plocha (studentský film)
2012 Láska je láska
  Stín smrtihlava (TV film)
2011 Micimutr
  Muži v naději
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
2009 První krok (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
  Rudý baron
2007 Paní z Izieu (TV film)
 
BP 2018 Seznam partnerů
 
 
Dále nás podporují: 

ersteoptik   duovizelogo   neovizelogo    perfectcliniclogo  lekarionline    Logo Egrensis  
 
Technický partner:
 
joinmusic